Praktyki higieniczne i HACCP

System HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) jest wykorzystywany w pracy w celu kontroli, oceny i certyfikacji bezpieczeństwa żywności przy produkcji i dystrybucji żywności. System ten jest zwykle stosowany w przemyśle spożywczym. Innymi słowy, podstawowa zasada systemu HACCP jest najczęściej stosowana w przemyśle spożywczym. Postępując zgodnie z tym systemem, produkt powinien zostać poddany serii procedur kontrolnych, które obejmują wszystkie etapy produkcji żywności, od uprawy do dystrybucji.

Praktyki higieniczne jak i HACCP jest również szeroko stosowany w rolnictwie, aby zapewnić jakość, bezpieczeństwo i higienę żywności. Produkt podlega kontroli na każdym etapie produkcji. System HACCP jest również szeroko stosowany w Europie.

Oferuję swoje usługi – m.in. doradztwo z zakresu BHP oraz profesjonalne szkolenie, którego tematem jest prawo pracy – w całym województwie warmińsko-mazurskim. Szkolenia BHP dla firm odbywają się m.in. w:

KONTAKT

Jak mogę Ci pomóc?

Napisz poniżej w celu zadania mi pytania, postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

Obszar działania:

(woj. warmińsko-mazurskie)